Ga naar hoofdinhoud

Ons docententeam bestaat momenteel uit vijf vaste docenten en een flexibele docentenpool van twaalf docenten. Alle docenten hebben een kunstopleiding gevolgd, een lerarenopleiding of kunstacademie. De docenten hebben een kunstenaarspraktijk of geven ergens anders ook beeldende kunstlessen: in musea, op scholen of op hun atelier. De indeling van de groepen gaat naar leeftijd.

vaste docenten:

Emma van Drongelen

Coördinator en docent tekenen/schilderen bij ARTIS-Ateliers. In 2005 afgestudeerd aan de Rietveld Academie in Amsterdam, afdeling Beeldende Kunst. Sindsdien werkzaam als zelfstandig kunstenaar. Ze maakt voornamelijk tekeningen, en geeft met veel plezier teken- en schilderles aan kinderen en volwassenen.
www.emmavandrongelen.nl

Jacqueline Lamme

Coördinator en docent tekenen-/schilderen bij ARTIS-Ateliers. Studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam (schilderen/grafiek) en aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming: 1e graads tekenen (schilderen, grafiek, kunstgeschiedenis). Sinds 1989: beeldend kunstenaar: schilderen, tekenen, mixed media.
www.jacquelinelamme.com

Beatrijs van Deursen 

Stichting Opleiding Leraren in Utrecht: tekenen en nederlands. Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam tekenen en schilderen. Sindsdien werkzaam als tekenaar, illustrator en docent tekenen en schilderen.
www.geschwister.nl

Claartje Nieuwenhuijs

Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam (2002). Sinds 2004 docent boetseren en tekenen/schilderen bij ARTIS-Ateliers. Daarnaast werkt ze als vakleerkracht handvaardigheid op een basisschool. Klei is haar grootste passie. De afgelopen jaren specialiseerde ze zich in het pottenbakken. Ze heeft een eigen keramiek-atelier in Haarlem.

Judith Rooijers 

Judith Rooijers volgde een kunstopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sinds 1999 werkt ze bij ARTIS-Ateliers als teken-/schilderdocent en vanaf 2004 als docent beeldende kunst in de Hermitage voor kinderen.
www.judithrooijers.com

freelance docenten:

Rosemarijn Dissen

Rosemarijn Dissen is geboren in Amsterdam. Zij is in 1998 afgestudeerd aan de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen met schilderen als specialisme. Rosemarijn is kunstenaar, maakt graag schilderijen en zij geeft les in tekenen en schilderen.
Momenteel studeert zij ook aan de Breitneracademie in Amsterdam.
www.rosemarijndissen.nl

Jagoda Dmochowska

Jagoda Dmochowska is in 2020 afgestudeerd aan de Rietveld Academie (FA) en is keramist en illustrator.
Jagoda werkt als freelance kunstdocent in Amsterdam-Noord en heeft een kleine pottenbakkerijstudio in een gezamenlijke werkplaats in Amsterdam. Boetseren met kinderen is een inspiratie voor haar en ze vindt het heerlijk om haar kennis en vaardigheden met hen te delen, elkaar te inspireren, creatief te zijn en nieuwe manieren van kijken te leren.
https://www.instagram.com/klamot_ceramics

Annalies van Eerde

Annalies van Eerde is multidisciplinair kunstenaar en kunstdocent, o.a. opgeleid als vakdocent aan de Amsterdamse Academie Beeldende vorming, tekenen en schilderen. Ook geeft ze workshops ‘schilderen met wol’ op haar atelier in Nes a/d Amstel. Op diverse locaties in en rond Amsterdam geeft ze tekenlessen met botanisch thema, ecoprint-workhops (plantafdruk) met natuurlijke inkt en kleurstof. Haar grote drijfveer is de verwondering over de wereld om ons heen en de natuur. Dit biedt inspiratie en impuls om een vertaling te maken naar het platte vlak. Graag deelt zij haar enthousiasme voor het beeldende vak met anderen en draagt ze bij aan het écht leren kijken.
www.annaliesvaneerde.nl/
www.instagram.com/annalies.vaneerde/

Lotte Hardeman

Lotte Hardeman is kunstenaar en kunstdocent. In 2016 studeerde zij af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, richting Fine Art, gevolgd door de Dirty Art Department aan het Sandberg Instituut. Op dit moment volgt ze een deeltijdopleiding Docent Beeldende Vorming aan de Breitner Academie. Haar werk als kunstenaar wordt beïnvloed door hoe de mens zich verhoudt tot de natuur en haar doel is om haar eigen passie en enthousiasme met betrekking tot kunst over te brengen op kinderen.
http://www.lottehardeman.nl

Nynke Kuipers

Nynke Kuipers studeerde tekenen en grafiek aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. Sindsdien werkt zij als zelfstandig kunstenaar en illustrator/striptekenaar. ‘Ik vind het tekenen van dieren heel inspirerend. Goed naar een dier kijken en proberen de essentie op papier te zetten, levert vaak originele en spontane tekeningen op. Naast het tekenen heeft zij ook een passie voor schrijven. In haar beeldverhaal WEG (Nijgh & van Ditmar, 2019) komen deze twee disciplines samen.
www.nynkekuipers.nl

Nanna Lahn

Nanna Lahn heeft ambachtelijk leren tekenen en schilderen op het Koninklijke Academie in Den Haag. Later is zij ook bijgeschoold als kunstdocent op de Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten. Zij
combineert al een tijdje haar eigen schilderpraktijk met het freelancen als kunst- en museumdocent. Hiernaast is zij ook bezig met het halen van een Master Artistic Research op het Universiteit van Amsterdam, want “jij bent nooit te oud om te leren”. De nieuwsgierigheid om te leren en blijven ontdekken wil zij ook graag doorgeven aan de kinderen tijdens het lesgeven. Het tekenen naar de waarneming is volgens haar ook een fantastische manier om de wereld te verkennen want je blijft nieuwe vormen, kleuren en texturen ontdekken.
www.nannalahn.com

Anna Lambert

Na afgestudeerd te zijn aan de Theaterschool, richting theater-maken en dramadocent, heeft Anna zich in 2012 toegelegd op het maken van beelden van keramiek. Begonnen met het maken van enkel ‘poepende honden’ maakt ze nu allerlei verschillende dieren. Vanaf 2015 heeft ze haar eigen pop-up galerie ‘OnlyAnimals’ op verschillende locaties in Amsterdam. ‘Als docent boetseren wil ik mijn eigen passie voor het creëren van dieren delen met de kinderen, elkaar inspireren en plezier maken’.
www.annalambert.nl

Charlotte Mouwens

Academie voor Beeldende Kunsten, Kampen. Residency aan de Rijksakademie, Amsterdam. “Als zelfstandig kunstenaar is mijn honger naar ontdekken en nieuwe beelden nog lang niet gestild en de spontaniteit in het werk van kinderen en het lesgeven aan hen geeft me weer frisse nieuwe impulsen, die mijn kennis doen herleven.”
www.charlottemouwens.com

Jasmijn de Nood

Jasmijn de Nood is illustrator en kunstdocent. Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heeft zij illustratie gestudeerd en sindsdien maakt zij redactionele illustraties, graphic novels en muurschilderingen. Naast illustratieklussen werkt zij met veel plezier als kunstdocent. Dieren vindt zij bij uitstek geschikt om goed te leren kijken. Ze hebben bijzondere verschijningen waardoor ze ons verbazen en toch ook een beetje aan onszelf doen denken. Goed leren kijken door naar de waarneming te tekenen helpt om je eigen stijl te vinden en Jasmijn haalt er veel plezier uit om anderen daarbij te helpen. Andersom geeft het haar inspiratie om te zien wat andere mensen opvalt.
www.jasmijndenood.com

Lois Richard

Lois Richard studeerde in 2017 af aan Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij schilderen, sculptuur en autonome kunst heeft gevolgd. Daarnaast heeft ze een uitwisselingsprogramma gevolgd op de Rhode Island School of Design in 2016. Sindsdien is zij werkzaam als beeldend kunstenaar en kunstdocent. Vroeger woonde Lois achter ARTIS en heeft daar zeer positieve jeugdherinneringen aan, die weer van invloed zijn geweest op haar artistieke oeuvre. Lois geeft met heel veel plezier les aan kinderen, vanwege de wisselwerking van inspiratie voor zowel de kinderen als haarzelf.
www.loisrichard.com

Marisa Stoffers

Marisa Stoffers is kunst- en natuurdocent, tekenaar en schrijver. In 1995 studeerde zij af aan de Willem de Kooning Academie te Rotterdam, richting autonome kunsten. Natuur en dieren zijn haar grote inspiratiebron. Haar fascinatie voor alles wat leeft, brengt zij graag op anderen over. Vooral de nieuwsgierigheid en het enthousiasme van kinderen inspireren haar daarbij. Kunstlessen geven doet zij in ARTIS, een museum, de bibliotheek én in parken en groengebieden rond Amsterdam. Zelf tekent zij veel buiten in de natuur, in ARTIS en elders in de stad. Daarnaast schrijf zij ook over alles wat groeit en bloeit.
www.koraalkrokodil.nl/
www.instagram.com/dutchsketch/

Helen Vreedeveld

Helen Vreedeveld is docent beeldende vorming en kunstenaar. Zij volgde de kunstopleiding Docent Beeldende Vorming aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Helen geeft ruim 12 jaar les op uiteenlopende locaties in Amsterdam en omstreken. In de Hermitage geeft zij vanaf 2009 les aan kinderen. Bij MK24, Cultuurhuis Wherelant en in haar atelier De Noord Ilpendam geeft zij ook cursussen tekenen en schilderen aan kinderen en volwassenen. Onderzoek, observatie, creativiteit en uitproberen zijn belangrijke aspecten om zelfvertrouwen te krijgen en je te laten verrassen door wat er kan ontstaan. Niets is vanzelfsprekend: verwondering, spelen en scheppen leiden een leven lang tot inspiratie.
www.helenvreedeveldarts.nl

Back To Top