Ga naar hoofdinhoud

Ons docententeam bestaat momenteel uit vijf vaste docenten en een flexibele docentenpool van negen docenten. Alle docenten hebben een kunstopleiding gevolgd, een lerarenopleiding of kunstacademie. De docenten hebben een kunstenaarspraktijk of geven ergens anders ook beeldende kunstlessen: in musea, op scholen of op hun atelier. De indeling van de groepen gaat naar leeftijd.

vaste docenten:

Emma van Drongelen

Coördinator en docent tekenen/schilderen bij ARTIS-Ateliers. In 2005 afgestudeerd aan de Rietveld Academie in Amsterdam, afdeling Beeldende Kunst. Sindsdien werkzaam als zelfstandig kunstenaar. Ze maakt voornamelijk tekeningen, en geeft met veel plezier teken- en schilderles aan kinderen en volwassenen.

www.emmavandrongelen.nl

Jacqueline Lamme

Coördinator en docent tekenen-/schilderen bij ARTIS-Ateliers. Studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam (schilderen/grafiek) en aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming: 1e graads tekenen (schilderen, grafiek, kunstgeschiedenis). Sinds 1989: beeldend kunstenaar: schilderen, tekenen, mixed media.

www.jacquelinelamme.com

Beatrijs van Deursen 

Stichting Opleiding Leraren in Utrecht: tekenen en nederlands. Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam tekenen en schilderen. Sindsdien werkzaam als tekenaar, illustrator en docent tekenen en schilderen.

www.geschwister.nl

Claartje Nieuwenhuijs

Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam (2002). Sinds 2004 docent boetseren en tekenen/schilderen bij ARTIS-Ateliers. Daarnaast werkt ze als vakleerkracht handvaardigheid op een basisschool. Klei is haar grootste passie. De afgelopen jaren specialiseerde ze zich in het pottenbakken. Ze heeft een eigen keramiek-atelier in Haarlem.

Judith Rooijers 

Judith Rooijers volgde een kunstopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sinds 1999 werkt ze bij ARTIS-Ateliers als teken-/schilderdocent en vanaf 2004 als docent beeldende kunst in de Hermitage voor kinderen.

www.judithrooijers.com

freelance docenten:

Jagoda Dmochowska

Jagoda Dmochowska is in 2020 afgestudeerd aan de Rietveld Academie (FA) en is keramist en illustrator.
Jagoda werkt als freelance kunstdocent in Amsterdam-Noord en heeft een kleine pottenbakkerijstudio in een gezamenlijke werkplaats in Amsterdam. Boetseren met kinderen is een inspiratie voor haar en ze vindt het heerlijk om haar kennis en vaardigheden met hen te delen, elkaar te inspireren, creatief te zijn en nieuwe manieren van kijken te leren.

https://www.instagram.com/klamot_ceramics

Lotte Hardeman

Lotte Hardeman is kunstenaar en kunstdocent. In 2016 studeerde zij af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, richting Fine Art, gevolgd door de Dirty Art Department aan het Sandberg Instituut. Op dit moment volgt ze een deeltijdopleiding Docent Beeldende Vorming aan de Breitner Academie. Haar werk als kunstenaar wordt beïnvloed door hoe de mens zich verhoudt tot de natuur en haar doel is om haar eigen passie en enthousiasme met betrekking tot kunst over te brengen op kinderen.

http://www.lottehardeman.nl

Nynke Kuipers

Nynke Kuipers studeerde tekenen en grafiek aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. Sindsdien werkt zij als zelfstandig kunstenaar en illustrator/striptekenaar. ‘Ik vind het tekenen van dieren heel inspirerend. Goed naar een dier kijken en proberen de essentie op papier te zetten, levert vaak originele en spontane tekeningen op. Naast het tekenen heeft zij ook een passie voor schrijven. In haar beeldverhaal WEG (Nijgh & van Ditmar, 2019) komen deze twee disciplines samen.

www.nynkekuipers.nl

Nanna Lahn

Nanna Lahn heeft ambachtelijk leren tekenen en schilderen op het Koninklijke Academie in Den
Haag. Later is zij ook bijgeschoold als kunstdocent op de Amsterdamse Hogeschool voor Kunsten. Zij
combineert al een tijdje haar eigen schilderpraktijk met het freelancen als kunst- en museumdocent.
Hiernaast is zij ook bezig met het halen van een Master Artistic Research op het Universiteit van
Amsterdam, want “jij bent nooit te oud om te leren”. De nieuwsgierigheid om te leren en blijven
ontdekken wil zij ook graag doorgeven aan de kinderen tijdens het lesgeven. Het tekenen naar de
waarneming is volgens haar ook een fantastische manier om de wereld te verkennen want je blijft
nieuwe vormen, kleuren en texturen ontdekken.

www.nannalahn.com

Anna Lambert

Na afgestudeerd te zijn aan de Theaterschool, richting theater-maken en dramadocent, heeft Anna zich in 2012 toegelegd op het maken van beelden van keramiek. Begonnen met het maken van enkel ‘poepende honden’ maakt ze nu allerlei verschillende dieren. Vanaf 2015 heeft ze haar eigen pop-up galerie ‘OnlyAnimals’ op verschillende locaties in Amsterdam. ‘Als docent boetseren wil ik mijn eigen passie voor het creëren van dieren delen met de kinderen, elkaar inspireren en plezier maken’.

www.annalambert.nl

Charlotte Mouwens

Academie voor Beeldende Kunsten, Kampen. Residency aan de Rijksakademie, Amsterdam. “Als zelfstandig kunstenaar is mijn honger naar ontdekken en nieuwe beelden nog lang niet gestild en de spontaniteit in het werk van kinderen en het lesgeven aan hen geeft me weer frisse nieuwe impulsen, die mijn kennis doen herleven.”

www.charlottemouwens.com

Jasmijn de Nood

Jasmijn de Nood is illustrator en kunstdocent. Aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht heeft zij illustratie gestudeerd en sindsdien maakt zij redactionele illustraties, graphic novels en muurschilderingen. Naast illustratieklussen werkt zij met veel plezier als kunstdocent. Dieren vindt zij bij uitstek geschikt om goed te leren kijken. Ze hebben bijzondere verschijningen waardoor ze ons verbazen en toch ook een beetje aan onszelf doen denken. Goed leren kijken door naar de waarneming te tekenen helpt om je eigen stijl te vinden en Jasmijn haalt er veel plezier uit om anderen daarbij te helpen. Andersom geeft het haar inspiratie om te zien wat andere mensen opvalt.

www.jasmijndenood.com

Lois Richard

Lois Richard studeerde in 2017 af aan Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij schilderen, sculptuur en autonome kunst heeft gevolgd. Daarnaast heeft ze een uitwisselingsprogramma gevolgd op de Rhode Island School of Design in 2016. Sindsdien is zij werkzaam als beeldend kunstenaar en kunstdocent. Vroeger woonde Lois achter ARTIS en heeft daar zeer positieve jeugdherinneringen aan, die weer van invloed zijn geweest op haar artistieke oeuvre. Lois geeft met heel veel plezier les aan kinderen, vanwege de wisselwerking van inspiratie voor zowel de kinderen als haarzelf.

www.loisrichard.com

Babette Voets

Babette Voets is een multidisciplinair kunstenaar en kunstdocent. Ze is afgestudeerd aan de Gerrit Rietveld Academie (2013) richting beeldende kunst en heeft de lerarenopleiding beeldende vorming aan de Breitner Academie (2020) afgerond. Ze maakt voornamelijk schilder- en performance werk, waarbij haar focus ligt op kwesties rondom sociale inclusie en bewustzijn van de natuurlijke wereld. Het tekenen en schilderen van dieren in ARTIS sluit hier mooi op aan.

www.babettevoets.com

https://www.linkedin.com/in/babette-voets-865b93210/

Lotte Voets

Lotte studeerde aan de Toneelschool Amsterdam, richting theaterdocent. Daarna vervolgde ze haar studie aan de Rietveld Academie waar ze beeld en taal studeerde. Haar passie voor dieren komt altijd weer naar voren in het werk dat zij maakt. Zij geeft les in ARTIS, schrijft en schildert haar eerste kinderboek en maakt performances. Het werken met kinderen in ARTIS inspireert haar enorm. De vrijheid en fantasie die kinderen hebben, is voor haar pure magie.

https://www.instagram.com/lotte_waaat/

Back To Top