skip to Main Content

Ons docententeam bestaat momenteel uit zeven vaste docenten en een flexibele docentenpool van zeven docenten. Alle docenten hebben een kunstopleiding gevolgd, een lerarenopleiding of kunstacademie. De docenten hebben een kunstenaarspraktijk of geven ergens anders ook beeldende kunstlessen: in musea, op scholen of op hun atelier. De indeling van de groepen gaat naar leeftijd.

vaste docenten:

Emma van Drongelen

Coördinator en docent tekenen/schilderen bij ARTIS-Ateliers. In 2005 afgestudeerd aan de Rietveld Academie in Amsterdam, afdeling Beeldende Kunst. Sindsdien werkzaam als zelfstandig kunstenaar. Ze maakt voornamelijk tekeningen, en geeft met veel plezier teken- en schilderles aan kinderen en volwassenen.

www.emmavandrongelen.nl

Jacqueline Lamme

Jacqueline Lamme

Coördinator en docent tekenen-/schilderen bij ARTIS-Ateliers. Studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam (schilderen/grafiek) en aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming: 1e graads tekenen (schilderen, grafiek, kunstgeschiedenis). Sinds 1989: beeldend kunstenaar: schilderen, tekenen, mixed media.

www.jacquelinelamme.com

Beatrijs van Deursen 

Stichting Opleiding Leraren in Utrecht: tekenen en nederlands. Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam tekenen en schilderen. Sindsdien werkzaam als tekenaar, illustrator en docent tekenen en schilderen.

www.geschwister.nl

Claartje Nieuwenhuijs

Academie voor Beeldende Vorming in Amsterdam (2002). Sinds 2004 docent boetseren en tekenen/schilderen bij ARTIS-Ateliers. Daarnaast werkt ze als vakleerkracht handvaardigheid op een basisschool. Klei is haar grootste passie. De afgelopen jaren specialiseerde ze zich in het pottenbakken. Ze heeft een eigen keramiek-atelier in Haarlem.

Lisouk van de Pol 

Gerrit Rietveld Academie, Amsterdam: grafische vormgeving. Lerarenopleiding d’Witte Lelie, Amsterdam. Sinds 1998 geeft Lisouk les bij ARTIS-Ateliers: tekenen/schilderen aan kinderen, jongeren en volwassenen, sinds 2004 bij de Hermitage voor kinderen en sinds 2012 is ze ook werkzaam bij het Rijksmuseum.

www.lisouk.nl

Judith Rooijers 

Judith Rooijers volgde een kunstopleiding aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Sinds 1999 werkt ze bij ARTIS-Ateliers als teken-/schilderdocent en vanaf 2004 als docent beeldende kunst in de Hermitage voor kinderen.

www.judithrooijers.com

docentenpool:

Luca van Boeckel

Opleiding: Docent Beeldende Kunst en Vormgeving aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem (afronding studie 2017). Eerder heeft Luca ook een opleiding keramisch vormgeven gevolgd aan de kunstnijverheidsschool Capellagården in Zweden. Luca heeft een passie voor tekenen en schilderen en vogels zijn bij haar een vaak terugkerend motief. Bijzonder is dat Luca zelf als kind een aantal cursussen in tekenen heeft gevolgd bij ARTIS-Ateliers, iets waar ze met veel plezier naar terugkijkt.

www.lucavanboeckel.com

Nynke Kuipers

Nynke Kuipers studeerde tekenen en grafiek aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. Sindsdien werkt zij als zelfstandig kunstenaar en illustrator/striptekenaar. ‘Ik vind het tekenen van dieren heel inspirerend. Goed naar een dier kijken en proberen de essentie op papier te zetten, levert vaak originele en spontane tekeningen op. Naast het tekenen heeft zij ook een passie voor schrijven. In haar beeldverhaal WEG (Nijgh & van Ditmar, 2019) komen deze twee disciplines samen.

www.nynkekuipers.nl

Anna Lambert

Na afgestudeerd te zijn aan de Theaterschool, richting theater-maken en dramadocent, heeft Anna zich in 2012 toegelegd op het maken van beelden van keramiek. Begonnen met het maken van enkel ‘poepende honden’ maakt ze nu allerlei verschillende dieren. Vanaf 2015 heeft ze haar eigen pop-up galerie ‘OnlyAnimals’ op verschillende locaties in Amsterdam. ‘Als docent boetseren wil ik mijn eigen passie voor het creëren van dieren delen met de kinderen, elkaar inspireren en plezier maken’.

www.annalambert.nl

Charlotte Mouwens

Academie voor Beeldende Kunsten, Kampen. Residency aan de Rijksakademie, Amsterdam. “Als zelfstandig kunstenaar is mijn honger naar ontdekken en nieuwe beelden nog lang niet gestild en de spontaniteit in het werk van kinderen en het lesgeven aan hen geeft me weer frisse nieuwe impulsen, die mijn kennis doen herleven.”

www.charlottemouwens.com

Lois Richard

Lois Richard studeerde in 2017 af aan Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag, waar zij schilderen, sculptuur en autonome kunst heeft gevolgd. Daarnaast heeft ze een uitwisselingsprogramma gevolgd op de Rhode Island School of Design in 2016. Sindsdien is zij werkzaam als beeldend kunstenaar en kunstdocent. Vroeger woonde Lois achter ARTIS en heeft daar zeer positieve jeugdherinneringen aan, die weer van invloed zijn geweest op haar artistieke oeuvre. Lois geeft met heel veel plezier les aan kinderen, vanwege de wisselwerking van inspiratie voor zowel de kinderen als haarzelf.

www.loisrichard.com

Lotte Voets

Lotte studeerde aan de Toneelschool Amsterdam, richting theaterdocent. Daarna vervolgde ze haar studie aan de Rietveld Academie waar ze beeld en taal studeerde. Haar passie voor dieren komt altijd weer naar voren in het werk dat zij maakt. Zij geeft les in ARTIS, schrijft en schildert haar eerste kinderboek en maakt performances. Het werken met kinderen in ARTIS inspireert haar enorm. De vrijheid en fantasie die kinderen hebben, is voor haar pure magie.

Back To Top